2010-04-02

Ett längre uppehåll förtjänar ett längre blogentry!

Det har varit tyst på bloggen ett längre tag nu och det är väl för att inspirationen inte riktigt infunnit sig. Sedan har det varit mycket jobb, en del sjukdom, samt annat som kommit ivägen. Nåja.

Det har getts tillfälle för en liten resa till belgien under tiden det varit tyst så om den tänkte jag berätta lite nu.

Dag 1

Jag och min kamrat, låt oss kalla honom F, begav oss från Linköping den 23/3 klockan 07.00 med sikte på det första stoppet för natten, Hamburg, med ett lunch-stopp i Köpenhamn inplanerat.

Tyvärr visste jag att Ölbutikken skulle vara stängd så vi siktade in oss på att snabbt besök hos Fish & Beer för att köpa ett fåtal flaskor där.

Jag köpte följande:

Jag höll igen på utgifterna här då jag visste att det skulle bli en hel del ölinköp längre fram på resan och Danmark ligger trots allt inte så långt bort att man inte kan ta sig ner på en helg och shoppa loss.

Efter vi dragit i oss en burgare (som var "hemmagjord" och förvånansvärt god!) på ett sunkhak strax utanför köpenhamn så fortsatte färden mot Rödby för att där ta färjan till Puttgarden.

Efter 45min ombord på färjan befann vi oss i tyskland och satte genast fart mot Hamburg.

Förr än vi anade så anlände vi till Hamburg och eftersom jag snokat lite på nätet visste jag att det fanns en intressant ölaffär här som jag ville besöka för att ladda upp med lite goda dubbelbockar o dyl som enbart brukar gå att få tag på under den kallare årstiden.

Ägarinnan, Esther, var mycket sympatisk och visade stolt upp sin butik och var väldigt hjälpsam när vi hade frågor. Jag köpte en massa öl på detta ställe då utbudet var mycket bra för att vara en såpass liten affär.

Bl a dessa öl inköptes:
Listan kan göras lång här men det orkar jag inte riktigt. Ölen var ju sådär underbart billiga också. Heja Tyskland! Resten av kvällen spenderades på vårt hotell samt en underbar köttrestaurang som verkligen visste vad de gjorde.

Fortsättning följer.

3 kommentarer:

  1. Steakhouse i Tyskland bör ju bara bli underbart :)

    SvaraRadera
  2. Det var sjukt bra men det smärtade lite i plånboken :)

    SvaraRadera
  3. Schneider-Brooklyner Hopfen-Weisse och köttrestaurang. Mmmm....

    SvaraRadera