2010-02-14

Vissa dagar är mörkare än andra...

I fredags var det dags att testa ett öl som det har pratats en hel del om i ölkretsar på senaste tiden. En imperial stout på hela 19.5%. Jag pratar naturligtvis om Black Tuesday från bryggeriet The Bruery.Ölet är kolsvart och något huvud är inte att tänka på. När jag häller upp det i glaset så liknar det mer trögflytande motorolja än öl.

Doften är massiv med klara inslag av bourbon, mogen frukt, sirap och rostad malt. Jag satt och sniffade på detta öl länge och väl då det luktade som koncentrerad Dark Lord på steroider.

Smaken är också klart imponerande med tydliga drag av alkohol, bourbon, mogen frukt, choklad, lakrits och bränt socker. Att det här ölet är starkt är det ingen fråga om men jag skulle aldrig ha gissat på 19.5%. Detta är nog definitionen av ett öl som ska sippas med andakt. En flaska räcker gott och väl för 6-7 personer att dela på då det är så oerhört mäktigt.

Om man ska säga något negativt om denna dryck så är det väl att man måste verkligen gilla hög restsötma i ett öl för att kunna uppskatta det. Klarar man det är det sannerligen ett öl som drar i gränserna för vad en imperial stout kan vara. Det är nästan så jag skulle vilja klassa det som öl-likör. Syndigt gott är det iaf och får ni chansen att prova det, tveka inte.

Jag ser fram emot att få testa detta öl igen i framtiden. Rock'n'roll!

5 kommentarer:

 1. Bara för dem att brygga en "hangover wednesday" också då. :O

  SvaraRadera
 2. Verkar onekligen trevlig!

  SvaraRadera
 3. Drack den förra veckan och jag tyckte den var riktigt god. Skulle inte ha några problem med att suga i mig en flaska själv om jag fick chansen!

  SvaraRadera
 4. Jag tyckte oxo den var mycket mumsig men jag drack den mer som en fyllig likör än något öl iaf :) Måste försöka få tag på en flaska eller två nästa gång den släpps.

  SvaraRadera
 5. Tyckte också den var förvåningsvärt lättdrucken för ABV'n men skulle nog nöja mig med en halv flaska ;)

  SvaraRadera