2010-04-05

Ölresa - dag 2!

Onsdagen den 24/3 ringde klockan 07.00 då vi ville komma iväg i vettig tid för att hinna fram till Antwerpen innan det blev allt för sent.

Efter en stadig "frukost" på Burger King så styrde vi kosan mot dagens höjdpunkt dvs staden Bodegraven i Holland och bryggeriet / restaurangen Restaurant Brouwerij de Molen. Staden Bodegraven är verkligen liten och att hitta bryggeriet, med sin prominenta väderkvarn, var inga problem alls.Vi var där strax efter lunchtid och restaurangen var då folktom så vi hade hela stället för oss själva. En delikat lunch intogs i godan ro och jag drack en De Molen - Borefts Tripel från fat till min mat. Den var god men inte mer märkvärdig än någon annan belgisk tripel.

När maten var avslutade var det dags för ett besök i deras lilla ölbutik. De hade ett sjukt bra sortiment av öl från Danmark, Usa, Belgien mm.

Jag hade ju dock åkt dit pga av intresse av deras egenproducerade öl och köpte således följande:

De två sista ölen var på 18cl flaska medans de andra var 75cl. Jag önskar de hade alla starkare öl på liten flaska då det kan bli lite mäktigt med 75cl stark stout t ex. Mannen som hjälpte mig i ölbutiken slängde även med några "bonusflaskor" som jag tacksamt tog emot :)Efter detta så satte vi fart mot Antwerpen och vårt hotell där. Från Bodegraven till Antwerpen tog det "bara" 2 timmar vilket var tacksamt då man lätt blir lite trött av allt bilåkande.

Efter vi checkat in på hotellet så beslöt vi oss för att det var dags för lite mat och god, belgisk, öl och promenerade därför bort till Afspanning ’t Waagstuk som ligger relativt centralt i Antwerpen dock på behörigt avstånd från de värsta turiststråken. Tyvärr pågick det en ölprovning i den rökfria sektionen så våra 2 första öl intogs vid baren där folk tände cigarett efter cigarett och lützendimman låg tät. Trots detta så smakade Chimay Tripel samt Rodenbach Classic från fat väldigt gott! (Priset på 2.80E per glas gjorde det inte direkt sämre heller!).

Efter vi flyttat in till den rökfria sektionen intogs lite enklare mat i form av lite korv och ost och det slank äver ner någon mer öl bl a en klassiker i form av Rochefort 10.

Fortsättning följer...

3 kommentarer:

  1. Grrrr... Drool... I sommar blir det helt klart en tur ner till Belgien! Ha det gott! (vilken inte verkar svårt just nu för dig. :))

    SvaraRadera
  2. Verkar ha varit hur trevligt som helst... :)

    SvaraRadera
  3. Det jag provat av De Molen har varit rätt bra. Kul bryggeri.

    SvaraRadera