2009-08-02

Brooklyner Schneider vs Schneider Brooklyner!

När Schneider Brooklyner släpptes på bolaget i Maj så köpte jag utan vidare 12 flaskor då den fått strålande betyg. Den levde definitivt upp till hypen och jag köpte ett tiotal flaskor till. Dessa är uppdruckna sedan ett tag men då jag fick reda på att den amerikanska motsvarigheten, Brooklyner Schneider, skulle släppas på systembolaget i augusti så beslöt jag att spara ett ex av den tyska versionen för att kunna jämföra dem sida vid sida.

För att slippa skriva de långa namnen alltför många gånger så kommer jag att kalla den tyska versionen SB och den amerikanska varianten BS.

Utseende:

SB: Gyllene orange med ett litet skumhuvud.
BS: Honungsgul med en stor dunkelhet och enormt skumhuvud. Påminner om färskpressad apelsinjuice.

Doft:

SB & BS: Vete, Jäst, Gräs, Humle och kryddor. (Doftmässigt är de extremt lika. Möjligt att BS var lite mer "frän" i doften).

Smak:

SB: Kryddnejlika, Banan, Sur vete, Exotisk frukt, Vitt bröd.
BS: Kryddnejlika, Exotisk frukt, Vete, En aning salt, Citronbeska.

SB känns mer balanserad och har en väldigt lång eftersmak som BS saknar. Båda två är väldigt goda öl men oavsett pris så måste jag säga att den tyska versionen (SB) går segrande ur denna duell. Jag går nog så långt att jag vill utnämna SB till den bästa lanseringen på bolaget hittils iår. Det ska bli intressant och se om den dyker upp igen i framtiden eller om detta var en engångsbrygd.

2 kommentarer:

  1. Intressant. Synd att den tyska är slut.
    Eller vänta nu. 6 Flaskor kvar i Varberg står det. Kan det månne vara saldofel?

    SvaraRadera