2009-08-10

Raasted Triple IPA

Blev sugen på lite humlejuice för några dagar sedan och gjorde en räd i ölkylen och hittade detta öl gömt längst bak. Ölet i fråga är alltså Triple IPA från det danska bryggeriet Raasted Bryghus.

Vad är då en triple IPA kan man ju fråga sig. Personligen anser jag att det är ett smart marknadsföringstrick och detta är en helt vanlig double DIPA där man vill markera att det är extra mycket humle. Eller något i den stilen :)

Just ja, kanske skulle ta och skriva en liten recension oxo. Nåväl.

Färgen är gyldene med en ton av koppar. Det bildas ett rejält skumhuvud som klibbar sig fast ordentligt i glaset när ölet slås upp. So far so good.

Doften bjuder på nyanser av tall, karamell, nyklippt gräs, blommor, citrus och en lätt touch av kryddor(!).

Smaken är mycket mildare än vad jag förväntat mig med klara drag av Apelsin, Citrus, Karamell, Tall, Kryddor samt en liten dust alkohol mot slutet.

Jag hade förväntat mig en riktig käftsmäll från humlen men detta öl är väldigt balanserat med en angenäm bitterhet mot slutet. Jag misstänker dock att detta öl skulle förmodligen ha druckits 3-4 månader tidigare om man ville få en större humlekick. Trots sina 10% ABV så slinker ölet ner väldigt lätt.

Ett mycket trevligt öl som jag ser fram emot att få pröva igen och då gärna i en lite färskare version. Gott!

2 kommentarer:

  1. Låter trevlig ändå. Var köpte du den?

    SvaraRadera
  2. I danmark såklart :-) Var någon av de där livsmedelskedjorna med grön skylt. Finns lite överallt i köpenhamn :) De brukar inte ha så mycket spännande men priset brukar vara "ok" jmf med dedikerade ölbutiker.

    SvaraRadera