2009-08-05

Mythos Hellenic Lager

Efter en viss tid bland stora, kraftiga och fylliga öl känner jag att det är dags att sänka nivån lite och dricka den öl som gemene man dricker till vardags. I det här fallet en eurolager på burk, vid namn Mythos Hellenic Lager Beer från Mythos Brewery i Grekland. Det var min ömma syster som gav mig exemplaret från hennes senaste resa.

Bryggeriet, som ingår i Carlsberg-koncernen sedan 2008, tar även in öl som Kronenbourg 1644, Guiness och Kilkenny till hemlandet och licensbrygger Kaiser och Henninger.

Mythos håller 5% i alkoholstyrka. Lätt ljusgul vätska med ett skum som är vitt och stort. Doftar inte mycket, en del blöt malt kommer fram och lite nybakt bröd. Vätskan är väldigt vattnig och smakar faktiskt inte mycket alls. Lite malt här med, lite sötma och väldigt lite kolsyra. Till skillnad från andra populära eurolager saknar ölen den bittra och blöta kartong-eftersmaken, vilket är ett plus. Jag tror den påminner lite om Grolsch (vilket jag faktiskt måste erkänna tycker är helt okej som folköl).

Relativt lättdrucken lager som säkert passar bra en varm dag. Personligen hade jag hellre druckit vatten under sådana förhållanden.

Mythos Hellenic Lager vann pris i "2001 Interbeer International Beer & Whiskey Competition", kanske var det priset för sämsta öl?

4 kommentarer:

 1. Ha ha! Härligt med lite kvalitetsöl så här mitt i sommaren.

  SvaraRadera
 2. Tur att jag just öppnade en iskall Dale's Pale Ale istället efter dammsugarrundan. :)

  SvaraRadera
 3. Mikael Monander2009-08-28 15:25

  Ok inte det bästa öl som har kommit fram men ändå rätt behagligt att dricka, lite torr smak men rätt god ändå, sticker kanske int ut någonting men klart godkännt men inte mer

  SvaraRadera
 4. Jag drack en Carlsberg LITE för någon vecka sedan under parollen "Know your foe". Jag förstår att de betonar ordet "lite" på det där viset för mindre smak kan det knappast gå att få in i en ölburk...

  SvaraRadera