2009-01-16

Riktigt jävla mörker!

Igår hörde jag åter lockropen från Akkurat kalla mig dit. Stene på Akkurat meddeade, via mail, att de hade Riktigt jävla mörker från Närke kulturbryggeri på cask! Detta kunde jag naturligtvis inte motstå!

Efter att jag lyckas, mer eller mindre, tränga mig till en plats vid baren så beställde jag naturligtvis ovan nämda dryck illa kvickt då de bara hade "en skvätt" kvar av den.

Som namnet föreslår så är drycken kolsvart och har ett trevligt och luftigt beige skum. Doften var relativt intetsägande med toner av lakrits, rostad malt och mjölkchoklad. Smaken var det dock intet fel på med smaker av lakrits, peppar, choklad, mörkt bröd samt en lätt touch av frukt. Ett mycket välbalanserat öl som gick ner nästan lite för lätt. Om man ska säga något negativt så var väl kroppen lite tunnare än vad jag önskat.

Närke fortsätter att överraska positivt med goda, lågalkoholhaltiga, öl som ger en markant mersmak!

1 kommentar: