2009-01-14

På ölfronten mycket nytt!

Fick lite glädjande nyheter från allas vår favoritölimportör, Brill & Co, idag. Under förra året brygde Dugge och Nögne en Sahti och denna dyker upp som tillfällig nyhet på systembolaget i mars. Dessutom kommer det en liten lansering på Nøgne Dobbel IPA som de gjorde med japanske gästbryggaren Toshi Ishii. Det framgick dock inte när detta ska ske. Jag testade den senare på European Beer Festival 2008 och den var mycket god. Ett par lanseringar att se fram emot! Även en bunt nyheter från Mikkeller skall vara på väg in. Ölåret 2009 börjar bra hittils!

5 kommentarer:

 1. Woho! Ska bli väldigt intressant att testa Sahtin. Frågan är om det är gott, men intressant ska det bli i alla fall. Är alltid kul att testa gamla, ovanliga stilar... Hoppas man får tag i Dobbel IPA:n också, vore gött. Mer Mikkeller låter kanon det med!

  SvaraRadera
 2. Dugges, Nögne och Mikkeller stod för några av de godaste ölen jag provade förra året. Under det första halvåret favoriserade jag amerikansk öl från bryggerier som Left Hand, Rogue och Anchor, men vid årets slut var det bryggerierna ovan som lämnade ett starkare intryck.

  SvaraRadera
 3. Låter som ett par riktiga toppennyheter!

  Jag önskar att jag hann prova Nögne's Tangerine på SBWF. Det var väl en IPA med lite citrussaft eller liknande?

  SvaraRadera
 4. haha, på ordverifieringen nyss fick jag skriva ordet "porter", när jag kommenterar på en ölblogg. hur stor är sannolikheten att det händer igen? ;)

  SvaraRadera
 5. Tangerine var med mandarinsmak. Faktiskt helt drickbar, mycket god vad jag minns från provsmaket!

  SvaraRadera