2009-01-29

Mer svensk humle i ölen!

Lättjan har återigen fallit över mig och därför har jag inte mäktat med några ölrecensioner på den senaste tiden. Jag ska försöka ändra på det!

Idag styrde jag åter kosan till Akkurat då det hade utannonserats att en del goda öl skulle serveras under kvällen.

Ett öl som fick min uppmärksamhet direkt var Närkes Julita S14-18 (som i dagsläget inte finns upplagd på vare sig Ratebeer eller Beeradvocate) och det är en öl humlad med humle från Julita lantsbruksmuseum.

Ölet smakar lite åt ipa-hållet trots att det håller imponerande 4.8% alkoholvolym. Färgen är rödbrun med ett tjockt, gräddigt, skumm. Doften är lite intetsägande med toner av karamell, humle och frukt.

Smaken är mycket trevlig med smaker av karamell, gräddkola, frukt och en generös portion humle. För att vara ett ett så alkoholsvagt öl smakar verkligen detta massor. En initial sötma balanseras med en god bitterhet från humlen mot slutet. Trevligt!

Tydligen så fanns det en annan version av denna öl (annan humle) förra veckan som var ännu bättre men den missade jag tyvärr. Närke fortsätter sitt vinnartåg med fanan svajande högt över många av de svenska konkurrenterna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar