2009-12-28

Santa's Little Helper Imperial Stout 2008Denna flaska plockade jag upp på Fish 'n Beer i Köpenhamn i maj. Den är på 10% och jag hade väntat mig något riktigt juligt, tills jag kopplade ihop "imperial stout" med den mörka färgen på vätskan som fylldes upp i glaset. Det finns ett litet, ljusbrunt skum som ligger kvar förvånansvärt länge.

Bränd doft med choklad- och kaffetoner. Kroppen är fyllig och vätskan tjock, mycket krämig med intensiv smak av mörk malt, choklad och rostat kaffe. Kanske en hint av mörka frukter. Stor smackighet. Lite bitterhet i avslutningen och en söt klibbig munkänsla som sitter kvar ett bra tag.

Santa's Little Helper från Port Brewing/Pizza Port är en mycket bra imperial stout, bättre än många andra jag testat. Kanske att den blir lite för enkelspårig. Den har dock föga med julen att göra, förutom namnet.

Beerwell önskar er alla Gott Nytt År, nästa år händer det grejer!

2 kommentarer:

  1. Hade glömt bort denna. Drack den i Philadelphia i somras, delade med en främling på Bridgids.. ställets hemsida suger ser jag nu men stället har bra öl på fat som roterar OFTA. Och dom tipsade om bra ställen i NYC. Tack.

    Minns inte vad jag tyckte om ölen (hähä).

    SvaraRadera