2009-12-07

Hitachino Nest Real Ginger Brew


Hälsade på hos Peacock Dinner Club i Göteborg i fredags för att äta lite dumplings och sushi med arbetskompisar. Hittade ett öl jag aldrig hört talas om tidigare: Hitachino Nest Real Ginger Brew (eller Ale, som det står på flaskan) från japanska bryggeriet Kiuchi Brewery.

Mycket spännande etikett, till att börja med. Gyllenbrun färg och litet skum. Doftar ganska rejält med ingefära, och smakar detsamma. Finns även toner av citrus och viss maltighet. Svårt att känna så mycket annat när ingefäran tar överhanden, vissa påstår att det ska finnas spår av funkighet och surhet i ölet, men det kände jag inget av.

Det passade i alla fall bra till maten som för övrigt var mycket god. Och etiketten vinner stora priser enligt mina mått. Mycket rolig. Ni som inte tycker det har ingen humor.

3 kommentarer:

 1. har aldrig ätit där, kanske borde testa, jag gillar ju sushi. de hade en white ale från samma bryggeri enligt menyn, den såg du inte skymten av?

  SvaraRadera
 2. Nej, jag nöjde mig med ingefäraölen. Måste ju finnas något åt dig att blogga om. ;)

  SvaraRadera
 3. Red Barn Ale från The Lost Abbey har en svagare ton av ingefära (dvs. den tar inte över helt), smakar helt ok. Fanns på Oliver Twist i april 2007.

  Om man tycker sig ha humor men ändå inte tycker etiketten är rolig kanske man aldrig sett en ingefärsrot. :)

  SvaraRadera