2009-12-12

Ölhandel och pub crawl i NY


Ännu en dag i den stora staden. Vi började med att åka ut till China Town och besöka New Beer Distributors. En stor och kall lagerlokal med hylla efter hylla med vackra och goda öl från olika delar av världen. Enligt utsago vet de inte själva riktigt vad som finns i lokalen eftersom den fortsätter både bakåt och i en våning under. Vi tittade naturligtvis lite extra på de amerikanska ölen och fick med oss förvånansvärt få pjäser tillbaka. Inte för att det är dålig öl, utan för att vi behöver hålla maxvikten på bagaget.Efter detta gjorde vi oss redo för vår pub crawl med den lokale guiden Kevin som bor ganska centralt. Han började med att leda oss till The Pony Bar som låg i en liten mysig lokal med högt i tak och fullproppat med gäster redan klockan sju på kvällen. Här provade vi Smuttynose Winterale, Brooklyn Black Chocolate Stout, Empire Barleywine och Otter Creek Imperial IPA. Alla på fat. Black Chocolate Stout var verkligen i mumsigaste laget och Empire var inte fel heller, ganska mycket humle men även en sötma som balanserade upp.
Sedan bar det av till The Ginger Man Bar som var ett betydligt större ställe. De hade en imponerande lista med öl både på fat och flaska från stora delar av världen, till och med något vintage från Italien. Av den lika imponerande snygga och söta servitrisen beställde vi in Ithaca Flower Power och Chatoe First Growth Wet Hop Ale från Rogue. Flower Power var verkligen krispig och god, en ren humlejuice på fat.Som avslutning blev det ett besök hos The Blind Tiger. Ja, det kanske inte är ett imponerande antal ställen men vi skyller på jet lag och extrem trötthet. Alla världsvana människor vet ju att det kan vara svårt de första dygnen. Vi drack i vilket fall Speakeasy Prohibition Ale och Clipper City Heavy Seas – Below Deck, båda på cask. Väldigt goda. Blind Tiger var ännu mindre än Pony Bar och här kan man tala om fullpackat. Vi gav dock inte upp utan beställde in Tröegs Mad Elf och Kevin överraskade mig med att välja en Tröegs Java Head Stout. Den var inte alls fel.

När vi kom tillbaka till rummet och våra sköna sängar delade vi först på en burk med Ten Fidy och sedan blev det godnatt.

3 kommentarer:

  1. Verkar ju vara en riktigt trevlig butik ni var på. Ni funderade inte på stanna kvar i den istället för att köra barrundan? :)

    SvaraRadera
  2. Nästa gång får ni ta bilen så ni får med fler öl hem. ;)

    SvaraRadera
  3. Det kommer att bli en hel del öl ändå :) Kommer rapport på det när vi är tillbaka i .se :)

    SvaraRadera