2009-11-05

De Molen - Eiken Hel & Verdoemenis

Efter lite stiltje på bloggen är det åter dags att sparka lite liv i den gamla skutan med en recension av Eiken Hel & Verdoemenis från det holländska bryggeriet De Molen. Jag har testat en mängd av deras öl och de flesta har hållit mycket hög kvalitet. Dessutom är bryggmästaren en mycket sympatisk person.

Detta öl testade jag första gången på ölfestivalen i Köpenhamn tidigare iår så innan jag åkte hemåt igen såg jag till att ett par flaskor köptes med hem från Ölbutikken. Detta är den sista av dessa flaskor. (Jag önskar att jag köpt flera...)

Färgen är mörkbrun och ett litet, ljusbrunt, skum tittar fram men försvinner bort innan man vet ordet av.

Doften är ganska potent och jag känner igen direkt toner av lakrits, choklad, cognacsglacerad frukt samt en svag touch av alkohol. Intressant!

Smaken påminner en hel del om hur det hela dofta. Jag hittar klara drag av mjölkchoklad, kakao, kaffe au lait, karamell, mogna bär samt päron. En liten sälta infinner sig på slutet. Ölet är ganska sött men inte så det blir för mycket av det goda.

Något man direkt märker med detta öl är att det saknar i princip all form av kolsyra. Det stör mig inte nämnvärt då detta öl är gjort för att njutas i små mängder åt gången med sina respektingivande 11% ABV. Jag kommer definitivt att köpa mer av detta öl när tillfälle ges. Ett perfekt öl för denna årstid. Detta öl får mitt, Baggens, seal of approval!

2 kommentarer:

  1. Niceish att man har en flaska hemma då :)
    Hade gärna haft den vanliga varianten också, den älskade jag när jag drack den på SBWF.

    SvaraRadera
  2. Den låter väldigt trevlig. Har också en flaska hemma inköpt från Ölbutikken.

    SvaraRadera