2009-10-24

Mort Subite Kriek


Gyllenbock skrev ju nyligen om sitt besök i Belgien på A La Morte Subite. Medkännande som jag är kom jag på att en gammal recension av en öl från något med samma namn låg väntande, så nu skickar vi ut den!
Från Brouwerij De Keersmaeker i Belgien, Morte Subite Kriek. Flaskan fick jag från en kompis på jobbet efter hans resor i Belgien. Röd-brun, helt klar vätska med stort ljusrosa skum. Dofter av körsbär, toner av konserverat körsbär på tårta. Smakar körsbär, stor sötma och minimalt med surhet i avslutet. Smakar mer som en läsk än ett öl. Absolut inte som andra krieks eller lambics jag smakat. Ganska gott, men inget speciellt. Kanske lite surare smak och inte så söt ju varmare den blir.
Vägen till den perfekta lambicen är lång och krokig...

3 kommentarer:

  1. En perfekt lambic är surare än magsyra Mmmm...gott...kanske måste bli en Cantillon Kriek på fat på Ölrepubliken.

    SvaraRadera
  2. Att se ditt namn och ordet lambic i ett och samma inlägg känns väääldigt konstigt. Sällan har jag känt mig såhär vilsen! =)

    SvaraRadera
  3. Victor, stackare... jag ska hjälpa dig att förstå. En dag.

    SvaraRadera