2009-06-03

Green Flash West Coast IPA!

Håhå jaja. Nu var det ett tag sedan jag bemödade mig att faktiskt skriva något på den här bloggen. Det har varit lite körigt på jobbet och upptaget på fritiden. Jag lovar att försöka göra bot och bättring den närmaste tiden för det börjar ju trots att bli varmare ute och då går det oftast åt en del mer öl än på resten
av året :)

Idag efter att ha, återigen, straffat min kropp med fysisk träning så tyckte jag helt enkelt att det var dags att tillföra lite välbehövlig energi. Vad passar väl inte bättre då än lite prima humlejuice i form av en Green Flash West Coast IPA ?

Efter att ha velat lite vilket glas som skulle användas till att hälla detta öl i så beslöt jag mig för mitt favoritglas, en duvelkupa.

Färgen på ölet är väldigt gyllenorange och ett lagom skumhuvud bildas i glaset. Efter att skummet sakterligen börjar sjunka ihop ser man att det klibbat fast ordentligt i ölglaset.

Doften gör mig lycklig som ett litet barn på julafton med klara toner av grapefrukt, blommor, tall, bröd och karamell. En öl som luktar såhär gott kan väl ändå inte smaka dåligt ?

Mycket riktigt. Ölet smakar precis som man förväntar sig dvs en gudalik humlejuice med undertoner av exotiska frukter, grapefrukt, karamell, bröd, gräs (inte den rökbara varianten!) samt en liten subtil underton av honung.

Ölet är väldigt uppfriskande och väldigt välbalanserat. Beskan kan väl beskrivas mer som en behaglig citrusbeska mer än något annat. Trots att denna öl har en bitterhet på 95(!) IBU så tror jag inte att man måste vara en humleälskare för att uppskatta det. Om man ska påpeka något negativt så är det väl att det finns en liten alkoholsmak som lurar där någonstans långt bak men inte så mycket att det stör.

Detta är helt klart en av de bästa iporna jag druckit. Rekommenderas varmt om ni ges möjlighet att få tag på det!

3 kommentarer:

  1. Håller med dig Baggen, en mycket mumsig IPA.

    SvaraRadera
  2. Instämmer också! Jag köper den nästan var gång jag är i Danmark och shoppar.

    SvaraRadera
  3. Är det där den säljs alltså, i Danmark? Om någon vet var den går att beställa är det fritt fram att tipsa, för jag bor i Den Kungliga Hufvudstaden och då är det långt till Köpenhamn.

    SvaraRadera