2009-05-08

Hair of the dog - Blue dot!

Efter att ha kört ölfritt i veckan började jag gräva igenom skafferiet efter något öl med en bunt humle i. Efter c:a 5 minuters velande så föll valet till slut på ölet Blue dot som är en dubbel-ipa från det amerikanska microbryggeriet Hair of the dog.

Jag har hört mycket gott om detta bryggeri och kan inte minnas att jag druckit något från dem tidigare. Denna flaska inhandlades i USA i slutet av förra året så tyvärr är den kanske inte så purfärsk som den borde vara. (Så blir det när man handlar en massa öl och "glömmer" bort dem).

Ölet är gyllenorange i färgen med en svag grumlighet och ett massivt skum skapas när jag häller upp det, försiktigt, i mitt favoritglas (duvel-kupa).

Doften är väldigt amerikansk-ipa-aktig med toner av frukt, framförallt ananas och persika, samt en viss karamellsötma. Precis såhär ska en ipa dofta enligt mig!

Smaken då ? Det som jag finner är nyanser av ananas, grapefrukt, hö och jäst(!). På slutet infinner sig en riktigt angenäm beska som verkligen tillfredställer begäret efter humle utan att vara övermäktigt.

Detta öl var synnerligen trevligt och en utmärkt törstsläckare. Jag har ett par öl till från detta bryggeri i skafferiet så det kan mycket väl hända att de kommer att recenseras här på bloggen inom en snar framtid.

6 kommentarer:

 1. Kul att den fortfarande var bra, jag tycker att det mesta jag druckit från hair of the dog har varit helt ok, skall bli kul att läsa vad du har att säga om dom andra.

  Har inte druckit blue dot dock!

  SvaraRadera
 2. Gillar också HOTD! Rose var dock ingen höjdare, smakade ungefär regnvatten smaksatt med extrakt av rosor.

  SvaraRadera
 3. Även jag gillar HOTD, framförallt tack vare Adam men Fred är också riktigt jäkla bra. Blue Dot hade jag inte tackat nej till att prova!

  SvaraRadera
 4. Kan vara riktigt svårt ibland att köra ölfritt en vecka, men ibland blir det bara så utan att man tänker på det.

  Har aldrig fått chansen att testa HOTD, känns alltid som att man missat en av de stora när man tänker på detta...

  SvaraRadera
 5. Låter som en skön DIPA.
  Har nog inte provat någonting från HOFTD.

  SvaraRadera
 6. Verkar indeed vara en bra öl. Den fanns i danmark på Kihoskh för ett tag sedan om jag ej minns fel. Senast jag var där hade dem Adam samt Fred från HOTD. Bara en sån sak.

  SvaraRadera