2008-12-15

Mitt i december på Systembolaget

Så var det dags igen. Otaliga har skrivit om det stora i-landsproblem som nått oss senast, nämnligen det att Systembolaget plötsligt släpper en stor bunt bra öl både som julöl och kompletterande släpp innan och efter. Kostnadsmässigt har det nära ruinerat många, bara det ämnet ensamt kan kräva ett separat inlägg.

Jag kom in till Lilla Klädpressaregatan i Göteborg vid 11-tiden och möttes av ungefär ingen alls vid ölhyllorna. Jo, en förvirrad person som handlade en uppsjö Newcastle. Jag sa inte så mycket om det, utan försökte minnas vad jag skulle köpa själv eftersom jag inte skrivit upp det någonstans. Min egen mobila agent konsulterades dock (mer om detta senare) där jag kunde checka av nyheterna.

Följande hamnade på varubandet:
3x A.F.O. (en till Gösta på jobbet vars själsliga hemland är Italien),
5x Goose Island Bourbon County Stout (Baggio har inte pratat om annat),
4x Stille Nacht,
1x Hel & Verdoemnis,
1x Old Rasputin Imperial Stout och
1x Samichlaus Helles 2008

Som vanligt hamnade slutnotan på lite mer än vad jag räknat på innan, man omprioriterar och funderar som alltid vid hyllorna.

Nu är det lugnt fram till februari. Såvida jag inte kompletterar med något, och det skulle i så fall vara några fler Goose Island och/eller en Old Rasputin till. Baladin Xyauyù, Stjerne Bryg, Bommen & Granaten och Samuel Adams Chocolate Bock får jag nog stå över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar