2011-02-26

Öl inköpta i San Francisco!

Ja, jag vet att sådana här inlägg är ganska poänglösa men en del ölnördar verkar uppskatta dem ändå så here we go...

Utbudet av bra öl är verkligen trevligt i San Francisco. Det som lockar mest är såklart de purfärska iporna/dubbel-iporna som går att hitta i flertalet välsorterade öl och matbutiker samt pubar. Långt innan jag åkte till San Francisco beslöt jag mig därför att enbart njuta dessa humlebomber på plats och enbart ta med mig öl hem som tål tidens tand aningen bättre.

Öl med en * efter är öl som jag bytt mig till snarare än köpt i butik/pub (Ja, flertalet pubar har en licens som tillåter dem att sälja flaskor för konsumtion utanför deras egna lokaler...t ex hemma! Länge leve monopolet!).


(Från vänster till höger....)

1) The Bruery - Melange 3*
2) The Bruery - Black Tuesday*
3) Cigar City Brewing - Marshal Zhukovs Imperial Stout x3*


1) Fifty-Fifty brewing - Eclipse 2010 (Evan Williams Barrel) x2
2) Fifty-Fifty brewing - Eclipse 2010 (Four Roses Barrel)
3) Fifty-Fifty brewing - Eclipse 2010 (Heaven Hill Barrel)
4) Fifty-Fiftt brewing - Eclipse 2010 (Elijah Craig Barrel)*

Vänligen notera att jag fick 2 av flaskorna (de med rött resp. grönt vax) signerade av bryggaren själv. En stor man på många sätt och vis :)


1) Ballast Point Brewing Company - Victory At Sea x2
2) Midnight Sun Brewing Co - Arctic Devil x2
3) Nectar Ales - Black Xantus x2


1) Deschutes Brewery - The Abyss x4 (Jepp, jag älskar detta öl!)


1) North Coast Brewing Co - Old Stock Cellar Reserve (Bourbon Barrels)
2) Goose Island Beer Co - Rare Bourbon County Stout*
3) Russian River Brewing Company - Sanctification x2

Fick betala lite extra för att ta med mig så mycket godsaker hem och då hade även min bloggarkollega, Rojo, fått ta ett par av mina flaskor och andra prylar :)

Jag längtar redan nu tills nästa års resa. Fast nu får det bli ett par-tre vita veckor tror jag :)

7 kommentarer:

 1. Cant believe it's only 3 weeks until I arrive in San Fran :) I'm going to follow your advice to the letter and bring back beers that age a little better. Looks like I'm going to have to buy a bigger bag though......

  SvaraRadera
 2. @Darren: I think it's a good idea. Actually, you should bring 2 and pay for the extra one. I was allowed 2 bags by default but had to pay for excess weight :-) Prepare to be overwhelmed :)

  SvaraRadera
 3. Haha förstod att det skulle bli lite tungt i väskorna :) Antar att du är aningen blygsam när du säger "lite extra" kan tänka mig att de passade på att plocka på en rejäl avgift.

  Många sjuka öl blev det på plats och i väskan hem och visst är det så att man redan längtar tillbaka. Men nu får vi väl börja se fram emot nästa provning när du kommer ner till Gbg.

  SvaraRadera
 4. @Weine: Då Swissair kör med "piece" konceptet så blev det billigare att köra en _riktigt_ tung väska än två "ganska tunga". 150USD fick jag punga upp med. Får se när jag kommer ner härnäst, håller på och försöker synca det med Rick nu :)

  SvaraRadera
 5. Baggen: åkte ni med Swissair, tror nog att du menar Swiss. :) Gamla legendariska Swissair gick tyvärr i konkurs för ett antal år sedan.

  Många sköna öl, tror inte att jag druckit någon av dem. Pröjsa för extravikt är väl ändå ok med tanke på att ölen var prisvärda jämfört med om ni köpt dem i Sverige.

  SvaraRadera
 6. Helt orelaterat uppräkningen av ölen: Ni har bytt design nyligen? Snyggt och annorlunda jämfört med andra dystra ölbloggar!

  SvaraRadera
 7. @Gyllenbock: Du har rätt. Swiss är det såklart! Självklart var det värt de extra pengarna för bagaget.

  @Bark: Rojo brukar ändra lite när andan faller på. Den är klart annorlunda iaf :)

  SvaraRadera