2009-09-29

Äntligen en oinfekterad Rudolf Ren


Ett av förra årets julöl som jag såg fram emot var Rudolf Ren från Dugges. Tyvärr var båda de flaskor jag köpte i Göteborg infekterade. Runt nyår besökte jag Dalarna och i Ludvika fanns det några på hyllan, men desvärre var det fel där också. Dugge hade en del problem vid den tiden, något vi alla hoppas inte ska upprepas.

När Svenska Ölfrämjandet senast hade månadsmöte i Göteborg såg jag ett gäng som hade samlats kring en flaska Rudolf Ren. Jag bad att få provsmaka och jag blev glad när jag inte märkte några direkta felsmaker, så jag tog in en flaska och delade med ytterligare en intresserad.

Ur flaskan kom en mörkbrun vätska som skapade ett litet ljusbrunt skum. Dofter av rostat kaffe och choklad, men egentligen inte så intensiva som man ville tro eller hoppas. En tunn smak av ändå mörka toner med kaffe, nötter och lite kryddor. Det fanns en liten sötma i eftersmaken som balanserade, tillsammans med en viss syrlighet – dock ljusår från vad jag minns i de infekterade flaskorna. Halvbesk avslutning.

Kul att äntligen få smaka, även om den hade stått ett tag.
Bild: Magnus Bark (licens).

2 kommentarer:

  1. Jag måste haft tur med de flaskor jag köpte i Ludvika, har förvisso inte öppnat alla än... Förra årets bästa julöl? Hibernation ligger bra till och den kanadensiska (solstice?) gick inte heller av för hackor.

    Saknar Rudolf i år, ska tröstköpa ett nytt gäng Hibernation. :)

    SvaraRadera
  2. Solstice och Hibernation var bra, även Corsendonk. Gillade även Jämtlands. Saknar mest av allt Snow Bound från Left Hand, den kom förr-förra året.

    SvaraRadera