2009-07-16

Brewer's Double IPA

En ganska mörk doft av karamelliserat socker, lite unket blandad med avslagen folköl och toner av vörtbröd. Vätskan är ganska mörk och letar sig från ölskåpet vidare ner på golvet i köket bort mot diskmaskinen. Där har en massa gosig, brun och kletig öl lyckats komma in under droppskyddet.
Det jag har fått uppleva denna lördag morgon är inte sviterna av en stor fest eller liten tebjudning som gått fel, utan helt enkelt en flaska med brottanvisning som beslutat sig för att ge upp. Helt enkelt, på vanlig svenska: flaskan har exploderat. Vätskan har letat upp närmsta granne bland de små på översta hyllan och sedan runnit vidare ner till de stora flaskorna och ut i köket. Blev till att använda skurtrasan och en hel del papper och lyfta på droppskyddet och diskmaskinen. Och jag som avskyr att städa.
Tråkigt. Hade faktiskt sett fram emot att få prova Brewer's Double IPA som görs av Eastcoast Brewing i Danmark. Flaskan inhandlades på Fish'n Beer när jag var där senast. Tyvärr ska bryggeriet läggas ner, det är ett fritidsprojekt som tar allt för mycket tid enligt de två bryggmästarna. Till salu är det också, så om någon är intresserad av att brygga en ny flaska åt mig går det bra.

2 kommentarer:

  1. Asch vad tråkigt. Inte lär det gamla talesättet "Mister du en står dig tusen åter" stämma i det här fallet - heller.

    Fast jag gillar att du taggade det som en recension av Danmark. Fick mig att tänka på Stig Helmer i Riket och det är alltid bra! :)

    SvaraRadera
  2. Haha! Missade denna kommentar. Ja, det är nog den bästa scenen i Riget. :)

    SvaraRadera