2009-04-25

Cardos Stout Cream! (Bloggen lever!)

Tiden flyger vidare. Det har varit uselt med recensioner senaste tiden och detta pga av undertecknad har spenderat de 3 senaste veckorna i sydamerika. Givetvis kunde jag inte låta bli att leta reda på det bästa som erbjöds i de 3 länderna (Uruguay, Chile och Argentina) medans jag var där....

Det känns lite halvroligt att sitta här och blogga denna afton då majoriteten
av de mer kända ölbloggarna dricker mumsig öl nere i göteborg :) Ha, jag tar minsann mitt bloggande på allvar :)

Kvällens öl är Cardos Stout Cream från Cerveceria Cardos som är ett av de större mikrobryggerierna i Argentina.

Vätskan är kolsvart med ett tjockt, krämigt, skum som klistrar sig fast i glaset. Ett bra skum anser jag vara väldigt viktigt för det där första intrycket av ölet!

Doften är väldigt intensiv med bestämda dofter av salt, lakrits, kakao, rostad malt och mörkt bröd.

Kroppen är tyvärr inte alls lika imponerande utan är relativt tunn med smaker av salt, lakrits, rostad malt och spannmål. Ölet smakar gott men efter den starka aromen så förväntade jag mig en tung och krämig stout som skulle ge den där lyckliga känslan man kan få när man dricker ett
riktigt bra och gott öl.

Njaa, detta öl imponerade inte speciellt på mig. Jag har dock en bunt andra öl med mig från sydamerika och jag antar att dessa kommer att testas förr eller senare!

Saludos!

1 kommentar:

  1. Glad över att du lever :-) jag sitter också och är ledsen för att jag inte kunde vara med.

    Ha det gott.

    /Fredrik

    SvaraRadera