2009-03-21

Tröegs Troegenator Doublebock!

Ännu en lördagkväll har infunnit sig och med den suget efter en god öl. Kvällen till ära kände jag mig sugen på ett maltigare öl så det blev en tur till kylskåpet och se om det fanns något lämpligt där.

Nästan omedelbart fick jag syn på Tröegs Troegenator Doublebock och beslöt mig för att den nog skulle duga alldeles utmärkt.

Ölet har en rubinröd färg och ett krämigt, beige, skum som klibbar sig fast i glaset. När ölet lugnat ner sig återstår dock bara en liten skumkrona.

Doften är ganska kraftfull men relativt simpel med toner av torkad frukt, karamell, kakao samt rostad malt.

Smaken är lite snarlik med en rik och mumsig maltsmak och klara inslag av smörkola, karamell, mogen frukt, bröd och en lätt touch av någon krydda som jag inte lyckas identifiera. Ölet känns väldigt välbalanserat trots att det har en kraftig maltsötma.

Detta öl kanske inte är lika bra som de bättre tyska dubbelbockarna men det är fortfarande mycket bra och står sig väl i konkurrensen. Tröegs fortsätter att imponera på mig!

4 kommentarer:

 1. Hej Baggen!!!!
  En liten fråga om Tripeln från Stone/Mik/AleSmith, efter att läst lite på andra bloggar så får jag intrycket att du tycker den var så där!!! för jag tyckte den var kanon för en tripel...trevlig belgisk stil med en grym humle profil, vad var det du inte gillade med den förutom priset???...tror du inte att de ville göra en trad. tripel med en grym humle touch på slutet...Hur
  skulle du göra den...och på samma sätt få ner priset för de snålade inte på humlen...

  SvaraRadera
 2. Huj Bruno,

  Det var absolut ingen dålig öl, långt ifrån. Det jag ifrågasatte var priset. Sedan har vi ju alla olika smakprefrenser när det gäller öl och min absoluta favorit när det gäller triplar är Tripel Karmeliet som kostar 24:90 per flaska. Då köper jag hellre 2st sådana och har lite pengar över :)

  Ang tillverkningsprocessen och allt det ekonomiska runtomkring det så är jag inte kvalificerad att svara på det då jag inte har koll på alla kostnader involverade. Detta var förmodligen en relativt liten batch öl och då är det klart att kostnaderna blir höga.

  SvaraRadera
 3. När man vet hur ölen har gjorts med tex mängden, humlen och allt som kostar pengar tycker jag att man inte behöver ifrågasätta priset...och hade den smakat som karmelieten (som jag gillar) det är då man kan börja ifrågesätta priset...

  SvaraRadera
 4. Jag ifrågasatte priset ur ett rent personligt perspektiv (som jag alltid gör) och sett därifrån så tycker jag det är mycket pengar för en liten flaska öl. Jag önskar att jag hade sådan ekonomi att jag kunde ignorera priset när jag handlar öl men sådan tur har jag inte :) Jag köpte, självklart, 1 flaska trots detta.

  SvaraRadera