2009-03-06

Pliny the elder!

Efter en oerhört påfrestande vecka på jobbet beslöt jag mig för en ordentlig belöning i form av en god öl. Valet föll på Pliny The Elder från Russian River Brewing Company. Denna DIPA anses av många att vara en av de bästa i sin genre.

Färgen är lite halvklar orange med ett tätt, vitt, skum som klänger sig fast längs glasets kanter.

Ölen doftar verkligen humligt och fruktigt. Det dofter jag känner igen direkt är en bunt olika, exotiska, frukter samt grapefrukt och karamell. Man blir glad av ölen innan man smakat på den!

Smaken då ? Massor med humle samt tropiska frukter, tallbarr samt en behaglig karamellsötma. Ölet har en ganska intensiv bitterhet på slutet men
pga att den har en solid maltbas att stå på stör det inte alls. Snarare tvärtom då jag upplever att ölet känns balanserat.

Ölet håller 8% ABV men är väldigt lättdrucket. Medans jag smuttar förnöjt på ölet så inser jag hur mycket jag önskar att det fanns en bra DIPA på systembolaget, året om.

Detta öl är fullt i klass med Bells Hopslam som jag drack för c:a en vecka sedan. Jag har svårt att tro att det går att göra
så mycket bättre DIPA än detta. Detta är konst!

10 kommentarer:

 1. Gött att höra då jag får en flaska på onsdag. Ska även testa deras vanliga IPA "blind pig IPA" som också ska vara grym. Nu skulle man ju bara fått tag i "younger" också..

  SvaraRadera
 2. Detta låter helt sjukt, vill ha!

  SvaraRadera
 3. *Mm*...datorns skrivbord håller på att bli dregelskadat! Tradeat till dig denna godsak?

  SvaraRadera
 4. Pliny The Elder fick jag av en ölnördspolare när jag var i New York senast.

  Hopslam har jag tradeat mig till men crackedkettle.com har några till försäljning även om priset är lite högt :) Vad gör man inte för lite god jänkarbärs!

  SvaraRadera
 5. Så du har köpt från crackedkettle.com? Har du lust att dela med dig av dina erfarenheter vad gäller fraktkostnader?

  SvaraRadera
 6. Att skicka tunga saker internationellt kostar en massa pengar. Det får man snabbt reda på när man tradear en del :)

  Crackedkettle har ok fraktkostnader men för att det ska kännas prisvärt ska man kanske gå ihop 2-3 människor så man kan splitta fraktkostnaden. Jag beställde 12 öl senast och frakten var 35E. Å andra sidan är det öl som jag inte kan få tag på utan att behöva resa någonstans själv. De flesta från USA. Deras priser är oftast oxo mycket lägre än t ex belgianshop.

  SvaraRadera
 7. Om någon är villig att slänga ihop en sambeställning eller nåt sådant, för att dela frakt, så är jag lätt med på ett hörn!

  Den såg så tråkig ut den där ölen, men av din beskrivning revanscherade den sig direkt :)

  SvaraRadera
 8. Helt klart sugen på en sambeställning huhu!

  SvaraRadera
 9. Jag är gärna med på en beställning.

  SvaraRadera
 10. Sitter faktiskt och dricker en RR Pliny just nu och kan bara instämma - fantastisk DIPA!! Otroligt mycket frukt - främst grapefrukt och persika men även tallbarr. Tror inte att jag druckit en bättre IPA (eller DIPA) förut. Har ett par Bells Hopslam också, så ska bli skoj att jämföra.

  Också beställt från Cracked Kettle och är väldigt nöjd, kan verkligen rekommendera.

  SvaraRadera