2009-02-09

Australien i mina tankar...

Det har varit mycket skrivierier om australien i tidningarna de senaste dagarna och alla de hemska bränder som förstört allt i sin väg. Då jag satt och läste om just detta slog det mig att jag faktiskt hade en australiensk julöl i kylen som nog borde drickas upp. Är man ölnörd så är man...

Ölen är hursomhelst Christmas Cheer från mikrobryggeriet Red Oak i Sydney.

När jag öppnar ölet så slår en härlig doft av gammaldags fruktpudding imot mig som en käftsmäll. Även trevliga dofter av trä och malt finns här och lockar mig till att inmundiga ölen snabbare än planerat.

Mycket till skum är det dock inte men en del av det vill trots detta kladda sig fast vid sidan på glaset. Vätskan är mörkbrun och det finns en del spår av jästrester i glaset.

Smaken då ? Jo, den är härligt söt med en underbar blandning av frukt, kryddor och rostad malt. En subtil beska infinner sig på slutet och gör det hela till en mycket angenäm upplevelse. Detta är helt klart ett av de bättre öl jag druckit från australien.

Detta öl inköptes redan 2007 under ett besök till Sydney men har stått i tryggt förvar i mitt kylskåp sedan dess och det har verkligen inte tappat mycket av sin smak under denna tid. Red Oak gör även en mängd andra öl som jag verkligen rekommenderar er att dricka om ni någon gång skulle befinner er "down under".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar